Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársaim! Nagyon fontos kérdésre hívta fel a figyelmet Lányi képviselõ úr, hiszen a Magyar Demokrata Néppárt egyedül nem szavazta meg a sporttörvényt.

Márpedig azért nem szavazta meg a sporttörvényt, mert elõször is nem biztosítja a sport normatív finanszírozását, a sportra költött összegeket minden évben a költségvetési viták esetlegességének teszi ki. Ebbõl az következik, hogy úgy, mint a kultúra, az egészségügy, alulmarad ezekben a vitákban, és a ráfordítások nem biztosíthatók.

Ugyanakkor ez a törvény nem rendelkezik a sportlétesítményekrõl, és nem biztosítja még hosszabb távon sem egyenletesen a sportlétesítményekkel való ellátottságát az országnak. Ez a törvény csak arra volt jó, hogy kipipálják ezt az ügyet. Ezt elmondtuk akkor az indoklásunkban, hiszen sokan csodálkoztak, még sportkörökben is, hogy miért nem szavaztuk meg ezt a törvényt.

Hát ezért, tisztelt képviselõtársaim. Ez a törvény akkor nem volt más, mint egy olimpiai felajánlás az önök részérõl, de a sport rendkívül lényeges problémáit nem rendezte. Köszönöm figyelmüket. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage