Hack Péter Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HACK PÉTER (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Ház! A dolog érdemével kapcsolatban: egyetértünk mindazokkal a Szabad Demokraták Szövetsége nevében, akik a sport ügyét fontosnak tartják, és a versenysport és az élsport és ezen túlmenõen a tömegsport támogatását sürgetik.

Ugyanakkor azért nem mehetünk el szó nélkül amellett a fura jelenség mellett, ami itt a Házban már rendszeresen zajlik. Ma reggel feláll Lányi Zsolt képviselõ úr, és azt állítja a felszólalásában, hogy olimpiai pontot hozó szakosztály megszûnt, erre a miniszter úr azt válaszolja, hogy nem szûnt meg, mert valóban nem szûnt meg, erre Kis Gyula feláll, és azt mondja, hogy micsoda miniszter ez, ha azt mondja, hogy nem szûnt meg, mint olimpiai pontot hozó sportág, holott olimpiai pontot nem hozó szakosztály megszûnt, és ezért miért nem beszél errõl a miniszter. (Nevetés.)

Hát ez, tisztelt Ház, maga az abszurditás, és jó lenne, hogyha legalább a Házszabálynak azt a keretét megpróbálnánk betartani, hogy a kétperces hozzászólók az ötperces - jelen esetben kisgazda - hozzászólásra reagálnának, mert különben ez a süketek párbeszéde lesz.

(8.50)

A tévénézõk nagy része nem tudja, hogy a miniszter úrnak most nincs két perce reagálni az utána szólókra, akik vele vitatkoztak olyasmiben, amit õ nem is állított. Tehát tisztelt Ház, én azt szeretném kérni a tisztelt hozzászóló képviselõktõl, hogyha már az elnök úr nem figyelmeztette õket, hogy a tárgyra térjenek és a felszólalásra reagáljanak, hogy maradjanak meg a korrektség keretei között. Azon korrektség keretei között, hogy felmerült egy kérdés az élsporttal kapcsolatban, erre történt a miniszter részérõl és mások részérõl is reagálás, és maradjunk ebben a körben, és ne az oktatás normatív finanszírozásáról - arról vitatkozzunk egy másik napirend elõtti hozzászólás keretében. De a parlamenti vita, az a szemben álló nézetek ütközésébõl állna, a napirend elõtti hozzászólás pedig a van rajta sapka, nincs rajta sapka címû ledorongálásokból áll, ami szerintem egy rossz gyakorlat hosszú távon is. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage