Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Asszony! A kérdésem egyértelmûen a miniszterelnök úrra - mint testre szabott alanyra - irányul, de hát ebben az esetben, miután nem lehet tudni, a miniszterelnök úr mikor ér rá, a miniszter asszonyhoz kell feltennem a kérdésemet.

De ezt megelõzõen utalnék arra, hogy a közelmúltban leváltották a hírszerzés fõnökét, tehát a szakembert, míg a dilettáns miniszter az maradt, leváltották a Nemzeti Bank két alelnökét, de az elnök maradt. Természetesen maradt a hiány is meg a Nemzeti Bank körüli botrányok is, sõt az nemcsak maradt, hanem nõ is. Leváltottak négy rendõrtábornokot, de a belügyminiszter maradt, leváltották a MÁV vezérigazgatóját, de a miniszter maradt, Pitti, illetõleg Pitti APEH-elnököt is leváltották, illetve lemondásra késztették, de a minisztere maradt, leváltottak eddig tizenegy minisztert, de a miniszterelnök úr maradt.

Ezek után a kérdéseim a miniszter asszonyhoz: Meddig marad még az a gyakorlat, hogy a felelõsök maradnak, és helyettük a helyetteseik távoznak? Miért csak a másod hegedûsöket váltják le, amikor az elsõhegedûsök a lehetõséghez képest még hamisabban húzzák, mint a másod hegedûsök, a karmester pedig összevissza hadonászik, és óriási káosz alakul ki az országban. Kérdezem a miniszter asszonyt, és várom a válaszát. Köszönöm. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage