Szabad György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABAD GYÖRGY (MDNP): Tisztelt Elnöknõ! Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Miniszter Úr! Valamennyien megkaptuk november végén miniszter úrnak a 3483. számú határozati javaslatát.

Hogy mégis én szólalok fel, ez talán azzal függ össze, hogy alkalmam volt mélyebben áttanulmányozni a költségvetési törvény 72. §-ának bizonyos összefüggéseit. Ez a paragrafus - nem kis meglepetésemre - ugyanis a költségvetési törvénybe, törvényjavaslatba építette bele a környezetvédelemmel, a területvédelemmel és a területfejlesztéssel foglalkozó, ez idén hozott törvény módosítását.

Én egy módosító javaslattal, majd újabban egy kapcsolódó módosító javaslattal hívtam fel a figyelmet, és tettem meg a magam indítványát a tekintetben, hogy ez a törvényjavaslat, illetve annak ez a rendelkezése kerüljön felülbírálatra, hiszen tartalma egy erõs centralizációs mozzanatot kíván érvényesíteni, azt, hogy az idén hozott törvény rendelkezésével ellentétben ne törvény, hanem kormányrendelet intézkedjék a területfejlesztésrõl, a területrendezésrõl.

(14.00)

Ezek után a most benyújtott országgyûlési határozati javaslat már címében nemcsak a területfejlesztési támogatásokról, hanem a decentralizáció elveirõl is szól (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.), és megítélésem szerint nagyon kérdéses: vajon összhangban van-e, ha pedig nincs összhangban, milyen módon kerül az elõbb említett, a költségvetési javaslatban meglepõ módon (Az elnök pohara ismételt megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.) felbukkanó rendelkezéssel szemben. (Az elnök kikapcsolja a képviselõ mikrofonját, mert felszólalási idõkerete lejárt. Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage