Hajdú László Tartalom Elõzõ Következõ

HAJDÚ LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Miniszter Úr! Most, pillanatnyilag moratórium van az égetõ mûködésére. Ez - természetesen - 1997. december 31-ét jelenti, azonban a válasz akkor lesz megnyugtató, ha ez a bizonyos kormányelõterjesztés 1997-es rekonstrukciót is jelent, azaz hogy elkezdõdik ez a rekonstrukció, mert tanulmányok, elõtanulmányok, programok, célokmányok, sõt, építési engedély is már ebben a mûfajban mindegyik le van játszva, és elkészült.

Sõt, több ígéret, tenderek és pályázatok is történtek, ennek ellenére elõbbrelépés nem történt a füstgázkezelõ rekonstrukciója tekintetében.

Itt olyan súlyos környezet-egészségügyi kérdésrõl van szó, ami az égetõmû környezetében lakóknál - és ebbe beleértem még az agglomerációs településeket is - már tulajdonképpen rémhírként jelenik meg bizonyos betegségeknek a megjelenése. Ugyan bizonyítottan még ez nem mutatható ki, de azt feltehetõ, hogy azok a füstgázemissziós jelenségek, amikrõl itt az elején beszéltem, azok az egészségünkre biztosan, hogy káros jelenségként élnek.

Tisztelettel kérem a miniszter urat ismételten - és így elfogadom a válaszát -, hogy a legsürgõsebben kerüljön ez a kormány elé, és legyen forrás - ha 3 év alatt valósul meg, akkor is - ütemszerûen a fõvárosi és a kormányzati eszközökbõl ennek a rekonstrukciónak a megvalósítására. Köszönöm a válaszát. (Taps az ülésteremben.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage