Hoffmann Attila Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HOFFMANN ATTILA (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! A XVII. kerület, Rákoshegy lakói rendszeresen megkeresnek azzal a panasszal, hogy a Ferihegyi I. repülõtér leszálló gépei kibírhatatlan zajt okoznak a leszállás során általában.

A gépek alacsonyan szállva, szinte a házak tetejét súrolva nappal, de éjszaka is olyan zajterhelést okoznak a lakosságnak, hogy a házakban maradandó károsodások keletkeztek. A lakók egészségét is több orvosi vizsgálattal bizonyított károsodás érte. A lakók rendszeres panaszaira a repülõtér vezetése azt a választ szokta adni, hogy fényképezzék le a zajt okozó gépeket.

Ez megtörtént. Sok olyan képet, amit hozzám eljuttatott a lakosság, a tisztelt miniszter úr munkatársainak át is adtam. Sajnos hathatós intézkedés ebben az ügyben nem történt. A kerület lakói most, hogy a repülõtér bõvítése napirenden van, még jobban félnek a fokozottabb zajterheléstõl.

Tisztelt Miniszter Úr! Kérem rövid tájékoztatását, hogy milyen intézkedéseket terveznek és mikorra, hogy a légügyi törvény tárgyalása során már elfogadott zajterhelési mutatók valóban a lakosság részére is elviselhetõek legyenek. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage