Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Ház! Azokhoz a képviselõtársaimhoz tudok csak fordulni, akik jelen vannak a teremben, hogy segítsenek másokat is ehhez a helyzethez, mert pillanatokon belül szavaznunk kellene. S minél késõbb kezdjük el a szavazást - másfél órás szavazási procedúra vár ránk -, annál késõbb fejezzük be. (Taps.)

Tisztelt Országgyûlés! Tájékoztatom a tisztelt Országgyûlést, hogy a ma reggeli bizottsági elnöki értekezlet javaslata alapján ajánlás készítésére, illetõleg tárgysorozatba-vételrõl való döntésre kijelöltem a bizottságokat. Errõl az érintett bizottságok közvetlenül kaptak értesítést, az érdeklõdõ képviselõk a szokásos helyen tájékozódhatnak.

Tisztelt Országgyûlés! A múlt heti, illetve a tegnapi ülésünkön több elõterjesztés általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátásukra nem került sor. Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a gyalogsági aknák betiltásának kezdeményezésérõl szóló H/3086-os számú országgyûlési határozati javaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 220 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az országgyûlési határozati javaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a Magyar Köztársaság alkotmányának szabályozási elveirõl szóló H/3358-as számú országgyûlési határozati javaslatot is bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 207 igen szavazattal, 19 ellenszavazat és 4 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! A tegnapi napon két törvényjavaslat általános vitájának lezárását ügyrendi indítványra elhalasztottuk. Elõször a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló, 1993. évi III. törvény módosításáról szóló T/3453-as számú törvényjavaslat általános vitáját lezárom. Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy az elõterjesztést bocsássa részletes vitára. Kérem szavazzanak! (Szavazás.)

A határozatot az Országgyûlés 240 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

(17.00)

A nemzeti hírügynökségrõl szóló T/3321-es számú törvényjavaslat általános vitáját lezárom. Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy az elõterjesztést bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 220 igen szavazattal, 24 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a növényfajták állami elismerésérõl, valamint a vetõmagvak és a vegetatív szaporítóanyagok elõállításáról és forgalmazásáról szóló T/3167-es törvényjavaslatot is bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 248 igen szavazattal, 2 ellenszavazat és 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Büky Dorottya, Rózsa Edit, dr. Molnár Péter, Horn Gábor, Bauer Tamás és dr. Mészáros István képviselõtársaink, SZDSZ, sürgõs tárgyalást kérve benyújtották a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti közcélú felhasználásáról szóló törvényjavaslatot T/3454-es számon. Megkérdezem az elõterjesztõket, kívánják-e az önálló indítvány sürgõsségét indokolni? Megadom a szót Molnár Péter képviselõ úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage