Molnár Péter Tartalom Elõzõ Következõ

DR. MOLNÁR PÉTER (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Már harmadik alkalommal beszélünk errõl Csizmár Gábor képviselõtársammal, remélem, hogy végül is egyetértésre tudunk jutni.

Én azt hiszem, hogy a keretek úgy határozhatók meg, hogy elég világosan és nem valami hamis megközelítés alapján, hanem elég világosan meghatározható az, hogy mi tartozhat bele, és mi nem szükséges, hogy bele tartozzon a lehetséges címzetti körbe.

Elég világos az, hogy nem tartoznak bele a különféle érdekvédelmi szervezetek, nem tartozik bele minden intézmény, ugyanúgy az állami intézmény sem, mint az önkormányzati intézmény, és nem tartoznak bele általában a köztestületek.

Azért nem, mert az egy százalék, az én megítélésem szerint, de gondolom ezzel nem vagyok egyedül, nemcsak abból a szempontból egy abszolút civil technika, hogy egy polgári civil döntést lehetõvé tesz, hanem abból a szempontból is, hogy civil szervezetek a címzettjei. Nem

llami szférához, nem intézményi szférához tartozó szervezetek a címzettjei, és ebbõl a szempontból az önkormányzati szféra nem ebbe a körbe tartozik, és ahogy azt már többször elmondtam, egyetértek abban Csizmár Gáborral, hogy ebbõl a szempontból kakukktojás a tervezetben a benne lévõ kulturális intézményeknek a sora, és a Magyar Tudományos Akadémia, mint köztestület.

De akkor kérem, hogy itt akkor ezt rögzítsük, hogy ebben egyetértünk, és egyetértünk abban, hogy ezek az általában szerintem meghúzandó kereteken kívül vannak. És valamilyen módon mint kivételek kerülhetnek bele vagy nem kerülhetnek bele, ha úgy döntünk, a javaslatba. (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.) Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage