Bauer Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! Már megint nem tudom megtartani azt a magamnak tett ígéretemet, hogy nem kérek többször kétperces szót, mert amit most Hegyi Gyula mondott, arra valamit azért muszáj mondanom, szeretném a félreértések elkerülése végett elmondani.

(21.40)

Én azért azt mondtam, hogyha az egyházak nincsenek benne, akkor számomra nem elfogadható a javaslat, mert most az van kérdésessé téve, hogy õk benne legyenek. Ha valaki azt mondaná, hogy csak az egyházak és a társadalmi szervezetek finanszírozásában marad az az eddigi helyzet, akkor is azt mondanám, hogy ez számomra elfogadhatatlan.

És miért pont ezeket tartom fontosnak? Részben azért, amit az elõbb mondtam, mert ezek azok, amelyek a dolog természeténél fogva a politikától elszakítandóak; és még egy apróság, amit az elõbb elfelejtettem mondani, pedig még maradt 40 másodpercem: az, hogy a kormányprogramban ebben állapodtunk meg. És ez számomra perdöntõ, legalábbis a kormánytöbbség döntését illetõen. Ezt ígértük a választóknak mi is, a Szocialista Párt is, és azt kell nekünk ebben a négy évben megvalósítani és nem elhalasztani a következõ vagy az azt következõ négy évre, amikor nem biztos, hogy mi leszünk kormányon, és mi határozzuk meg, hogy mit dönt a parlament. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage