Csizmár Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

CSIZMÁR GÁBOR (MSZP): Elnök úr, köszönöm a szót. Ígérem, egy perc is elég lesz. Tényekkel valóban nehéz vitatkozni, Takács Péter képviselõtársam. Én azt javasolnám, hogy a számháborút ne folytassuk, szíveskedjék elolvasni a KSH hivatalos adatait, amelyek a megyei bíróságok adataira, a bejegyzõ bíróságok adataira épülnek, és akkor meg fogja tudni állapítani, hogy hány darab egyesület és alapítvány van Magyarországon. Én elolvastam, ebbõl mondtam a számot.

Amit pedig állít, azt javasolnám, hogy tessék végigolvasni a törvényjavaslatot, mert benne van, hogy a felhasználást sajtóközleményben a szervezetnek nyilvánosságra kell hoznia, benne van, hogy a kedvezményezettnek átutalt összeg olyan költségvetési támogatásnak minõsül, amelynek az e törvény szerinti közcélú tevékenysége megfelelõ felhasználását az APEH az adózás rendjérõl szóló törvény megfelelõ szabályai alkalmazásával jogosult ellenõrizni. Benne van tehát a cél szerinti felhasználás ellenõrzése, és benne van az is, hogy legalább 3 éve mûködnie kell a szervezetnek, és egy év óta megszakítás nélkül pedig ténylegesen kell folytatni azt a tevékenységet, ami alapján kedvezményezett.

Tehát olyanokkal ne vitatkozzunk már, ami tényszerûen létezik a törvényjavaslatban, ha lehetséges, mert azt gondolom, az csak idõrablás. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage