Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! A Pethõ Tiborról való megemlékezés kapcsán lehetetlen nem szólni arról, hogy Pethõ Tibor és édesapja, a lapalapító Pethõ Sándor is vajon mit szólnának ahhoz, ha megérték volna, hogy mi lett az egykor a polgárság számára szánt konzervatív napilapból, amely sajnálatos módon - és ezt a Független Kisgazdapárt nevében ki kell mondanom - kirekesztõ, szûk, liberális érdekek körébe állított olyan napilappá vált, ahol a gondolatok csak egy részének közlésére jut hely. (Moraj a bal oldali padsorokban.)

Én úgy gondolom, hogy Pethõ Tibor és édesapja, Pethõ Sándor emléke kapcsán kell éppen külön nyomatékkal szólni arról, hogy ez a polgári napilapnak szánt napilap messze elkanyarodott az eredeti célkitûzéseitõl, rossz útra tért, ferde eszméket hirdet, amint jeleztem, abból a legnagyobb ellenzéki erejét, a Független Kisgazdapártot teljesen kirekesztették. Ha abban megjelenünk, akkor csak úgy, hogy rólunk írnak, de mi abban meg nem szólalhatunk.

Én úgy gondolom, hogy akkor, amikor Pethõ Tiborról megemlékezünk, akkor nem hallgathatjuk el azt sem, hogy nem tudom elképzelni, hogy Pethõ Tibor egyetértene lapjának ilyen eltorzult szándékaival, a kirekesztõ gondolatokkal. Köszönöm a türelmüket. (Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage