Isépy Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. ISÉPY TAMÁS (KDNP): Tisztelt Országgyûlés! Valójában keseregnem kellene azon, hogy egy szomorú eseményhez kapcsolódó napirend elõtti felszólalás másnak jutott, de valójában azért vagyok szomorú, hogy Pethõ Tibor halálához és nem életútjának valami újabb, ünneplésre méltó állomásához fûzõdik most a napirend elõtti felszólalás.

Pethõ Tiborról ha megemlékezünk, arról kell megemlékezni, hogy polgár volt. Polgár az õsökre visszamenõleg. Aki a polgárság alatt valóban az anyagi és a szellemi függetlenséget értette. Aki meg tudta valósítani nehéz körülmények között, hogy a Magyar Nemzet valóban az újjáéledõ polgárság lapja legyen, és az maradjon.

Nyilván sokan vannak, akik abban a szerencsében részesültek, hogy ismerték Pethõ Tibort, és elbeszélgethettek vele. A mûveltsége, a tudása és az elfogulatlansága, a türelme az volt, ami a mai politikai kultúránkból nagyon hiányzik. Õ ezt a politikai kultúrát szerette volna a Magyar Nemzet hasábjain érvényesíteni.

Ûrt hagyott maga után, és sajnálattal azt kell megállapítanunk, hogy ezt az ûrt nagyon nehéz lesz majd betöltetünk. Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage