Jeszenszky Géza Tartalom Elõzõ Következõ

DR. JESZENSZKY GÉZA (MDNP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Nagyon sajnálom azt, hogy nem tudom követni azt a gyakorlatot, amit sokan vallunk, hogy az ellenzéki pártok egységesen álljanak ki azok mellett az értékek mellett, amelyeket filozófiájuk képvisel, és amelyekre fölesküdtek.

Nagyon sajnálom, hogy azt az õsi elvet, hogy: "de mortuis nil nisi bene" - a halottakról vagy jót, vagy semmit -, ezt Torgyán képviselõtársunk látható módon nem képviseli itt. (Torgyán képviselõ úr bekiabál: A gyenge fejeddel gondolod....)

Nagyon sajnálom azt, (Nevetés.) hogy képviselõ úr az Erisz almáját dobja be itt az Országgyûlés épületébe, amikor képviselõ úr éppen ezt az elvet - amiben egyet kellene értenünk - nem tiszteli, és Pethõ Tibor emléke elõtt amikor tisztelegnünk kellene, azok, akik ezt a lapot rendszeresen olvassák, akkor én azt hiszem, hogy nagyon szomorú dolog az, hogyha valaki éppen az elhunyt emlékét nem tiszteli egy ilyen felszólalással, abból indul ki, hogy amirõl úgy véli, hogy neki jó, az az egyetlen jó az ország számára, a sajtó számára, a Magyar Nemzet számára.

Tehát én, mint a lap olvasója, ennek a szerkesztõségnek néha kritikus, de mindenképpen tisztelõje, és föltétlenül Pethõ Tibornak és édesapjának, Pethõ Sándornak az eszméjét képviselõ magyar ember, nagyon sajnálom azt, hogy itt nekem most fel kellett szólalnom. De azt hiszem, hogy nem vagyok egyedül, akik hasonlóan gondolkodnak. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage