Gyõriványi Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GYÕRIVÁNYI SÁNDOR (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Mélyen tisztelt Országgyûlés! A szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló törvényjavaslat, amely valószínûleg mint a rendszeres szociális segélynek a törvénye fog bekerülni a magyar köztudatba, a magyar törvénykezés köztudatába.

Tulajdonképpen harminc módosító javaslatával a kicsi és a kevésé módosított törvények közé tartozik. Tulajdonképpen apró módosítások azok, amelyek a legdöntõbb kérdések mellett megtörténtek.

Ezek közé az apró módosítások közé tartozik az 1. pontként jelzett, 1. § (2) bekezdéséhez benyújtott és a szociális törvény 4. § (4) bekezdését tulajdonképpen egy mondattal módosító, lényegileg tulajdonképpen könnyen értelmezhetõ módosítást. Itt arról van szó, hogy a hajléktalan személyeknek, akik nyilvánvalóan rászorultak, a rászorultság esetén - ha fennállnak a feltételek -, akkor ne kelljen külön bonyolult igazolásokat benyújtania, hanem elég legyen a lakóhely vagy a tartózkodási hely meghatározása is.

Ennyi csupán, tehát egy bizonyos fokig egyszerûsíti az ügyintézést ebben az esetben az önkormányzatok részérõl. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage