Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Megkérdezem, hogy kíván-e még valaki felszólalni a vita e szakaszában? Felszólaló nem jelentkezik. A vita e szakaszát lezárom.

Következik a harmadik vitaszakasz, az ajánlás 17. és 18. pontjai szerint. Megkérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni a vita e szakaszában? Jelentkezõ nincs. A vita e szakaszát lezárom.

Megnyitom a következõ vitaszakaszt az ajánlás 19. és 20. pontjaiban lévõ módosító javaslatok alapján. Megkérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni a vita e szakaszában? Jelentkezõ nincs. A vita e szakaszát lezárom.

Soron következik a 21., 22., és 23. pontok vitája. Megkérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni a vita e szakaszában? Jelentkezõ nincs. A vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Az elõterjesztés valamennyi módosító javaslattal érintett részét illetõen a részletes vita lezárásra került. A törvényjavaslat részletes vitáját lezárom. Megkérdezem az elõterjesztõt, hogy most vagy a határozathozatalt megelõzõen kíván-e válaszolni a vitában elhangzottakra? A határozathozatalt megelõzõen kíván reagálni.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatokról jövõ heti ülésünkön határoz az Országgyûlés.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak 1997. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/3211-es számon, a bizottságok együttes ajánlását T/3211/18. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Megkérdezem a hatáskörrel rendelkezõ szociális, számvevõszéki és költségvetési bizottságot, hogy kívánják-e ajánlásukat szóban kiegészíteni? Nem kívánják.

Tisztelt Országgyûlés! A törvényjavaslat öt szerkezeti egységbõl és tíz mellékletbõl áll. Az egyes mellékletekre történõ hivatkozás a normaszövegben az I. és II. fejezetekben található. Mindezekre figyelemmel a részletes vita szakaszolására a következõ javaslatot terjesztem elõ.

Az ajánlás 1. és 2. pontjai, amelyek az I. fejezet módosítását tartalmazzák.

A következõ vitaegység az ajánlás 3-13. pontjai, illetõleg 41-48-ig terjedõ pontig, amelyek a II. fejezet és a 2-10-ig terjedõ mellékletek módosítására irányulnak.

Majd a 14-21. pontig terjedõ javaslatok vitájára kerülhet sor.

Végül a 40. pontban található indítvány vitája következhet. Ez a módosító javaslat a zárórendelkezéseket kívánja megváltoztatni.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az egyes részrendelkezések összekapcsolását tartalmazó javasolt vitaszerkezetet? Kérem, kézfelemeléssel jelezzék. Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége az indítványt elfogadta.

Soron következik az elsõ vitaszakasz az ajánlás 1. és 2. pontjai alapján, amelyek az I. fejezet módosítását tartalmazzák. Megkérdezem, hogy kíván-e valaki szólni a vita e szakaszában. Jelentkezõ nincs. A vita e szakaszát lezárom.

A részletes vita második vitaszakaszát nyitom meg az ajánlás 3-13. pontig, illetõleg 41-48. pontjainak megfelelõen. Megkérdezem, hogy kíván-e valaki szólni a vita e szakaszában? Megadom a szót Pusztai Erzsébet képviselõ asszonynak, Magyar Demokrata Néppárt.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage