Burány Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

BURÁNY SÁNDOR (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Kedves Képviselõtársaim! Napirend elõtti hozzászólásokban lényegében eddigiekben nem történt más, mint az Ipari, Kereskedelmi és Turisztikai Minisztérium sajtóközleményébõl ellenzéki képviselõtársaim idézgettek, úgyhogy tulajdonképpen a napirend elõtti hozzászólás jó részében az Ipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Minisztérium felvetéseire válaszolt az államtitkár asszony. Ezeket a felvetéseket nem kívánom újra megismételni. Néhány tényre szeretném felhívni a figyelmüket.

Az egyik ilyen kérdés az volt, hogy miért éppen osztrák állampolgároknak adott támogatást egy magyar minisztérium. Szeretném felhívni a figyelmüket, hogy ebben a közleményben az is áll, hogy ez a közpénz, amelyre Pusztai képviselõasszony hivatkozott, amit a támogatás egyik forrásául megjelöltek, az 1996. évi turisztikai célelõirányzat volt. Tehát nyilvánvaló, hogy a koncert részben turisztikai célokat is szolgált, és világos, hogyha egy osztrák állampolgár (Moraj.) megnéz Budapesten egy koncertet, akkor mint turista nyilván utazási, szállásköltségei (Moraj.) és fogyasztási költségei is keletkeznek. Ezeket hívják egyébként idegenforgalmi bevételeknek. Még ha ellenzéki képviselõtársaimnak ezek az összefüggések el is kerülték a figyelmüket.

Még egyszer szeretném leszögezni, hogy a szerzõdések nyilvánosságával kapcsolatban már többször szóba került a Házban, hogy melyek azok a szerzõdések, amelyeket nyilvánosságra lehet hozni. Ez ügyben már fordult országgyûlési biztoshoz a privatizációt felügyelõ tárca nélküli miniszter is. Amennyiben a jogszabályok ezt lehetõvé teszik, és ezt tartalmazta a minisztérium közleménye is, semmi akadálya nincs annak, hogy ezek a szerzõdések nyilvánosságra kerüljenek. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps balról.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage