Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Nem tudok további felszólalásokra ebben a témakörben szót adni. Nem ez az ügy volt a felszólalások tárgya. (Taps a kormánypártiak oldalán.)

Képviselõ asszony, ön ezt állította, miniszter úr cáfolta; alkalmatlan a napirend elõtti felszólalások köre ennek a kérdésnek a tisztázására. Kérem, keressenek egy másik megoldást erre! (Taps a kormánypártiak oldalán.) Személyes érintettséget ebben a kérdésben nem látok, az ön állításával szemben áll egy másik állítás.

Nem adom meg a szót a frakcióvezetõ-helyettes asszonynak. (Moraj az ellenzéki pártok padsoraiból.) Nem adom meg a szót. (Dávid Ibolya: Szavazást kérek!) Milyen alapon? A személyes érintettség megítélése az elnök hatásköre. (Moraj az ellenzéki pártok padsoraiból.) (Az elnök egyeztet a jegyzõvel.)

Kérem, szavazzunk! Kézfelemeléssel szavazunk. Megkérdezem, hogy ki az, aki támogatja, hogy Dávid Ibolya felszólaljon? (Szavazás.) Ez látható kisebbség. (Moraj az ellenzéki pártok padsoraiból.) Nem tudom megszámolni. Akkor el kell rendelnem szavazás... (Moraj az ellenzéki pártok oldalán.) Igen.

Én elrendelem a nyomógombos szavazást, de láthatóan nem határozatképes a Ház, ezért ügyrendi kérdésekben nem szoktunk ilyenkor szavazást kérni. (Moraj az ellenzéki pártok padsoraiból.) Jó, karácsonyi ajándékként, kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Tisztelt Országgyûlés! Kérem, õrizzék meg nyugalmukat! A számlálás alapján is többen vannak azok, akik nemmel szavaztak volna, még ha nem is határozatképes a Ház.

Tehát az én, szemmel való megítélésem helyesnek bizonyult. (Taps a kormánypártiak oldalán.) Így nem adok szót személyes érintettség címén Dávid Ibolya frakcióvezetõ-helyettesnek. (Moraj.)

Tisztelt Országgyûlés! Ugyancsak napirend elõtti felszólalásra jelentkezett dr. Szájer József frakcióvezetõ úr, a Fidesz részérõl, "Miniszterek gyakori lemondása" címmel.

Megadom a szót dr. Szájer József frakcióvezetõnek.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage