Kiss Péter Tartalom Elõzõ Következõ

KISS PÉTER munkaügyi miniszter: Tisztelt Képviselõ Úr! Tisztelt Elnök Úr! Képviselõtársaim! Azt kell elmondjam, hogy úgy, ahogy '96- ban, '97-ben is a kormányzat megteszi a szükséges intézkedéseket ahhoz, hogy a Duna Televízió mûködésének finanszírozása megnyugtató módon megvalósulhasson.

Képviselõ úr éppen arról adott számot, hogy '96-ra nézve egy 4 hónapi pluszfinanszírozással újabb, 1,2 milliárd forintot is meghaladó összeggel emelte meg az eredetileg 2,4 milliárdos támogatást a parlament. Ezzel a kormányzat maga is egyetértett. Ugyanakkor '97-re vonatkozóan az volt az eredeti elgondolás a médiatörvény számításai alapján, hogy 806 millió forintot mûsorterjesztési költségekre, a szociális okokból díjfizetés alól felmentettek üzemben tartási díjátalány-összegébõl pedig 532 millió forintot kapna a Duna TV. A médiatörvény szerint a befolyt üzemben tartási díjtétel 14 százalékát kapná még pluszban. Az ennek megfelelõ 2,6 milliárd forint azonban valóban, a mi elgondolásunk szerint is mûködési gondokat eredményezhetne. Ezért a kormány is kezdeményezte a médiatörvény módosítását, ami a Duna TV javára változtatná meg az üzemben tartási díjon való osztozási arányokat.

Ezt már egyébként erre a költségvetési évre is terveztük megvalósítani. Most a kulturális bizottság 24 százalékos részesedést javasol ezen a címen, ami mintegy 1,5 milliárd forinttal nagyobb bevételt jelentene a Duna TV javára. Úgy véljük, hogy ezzel a Duna TV rendezett mûködése pénzügyi oldalról biztosítható lesz. Kérem válaszom ilyetén való elfogadását. (Általános taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage