Földesi Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

FÖLDESI ZOLTÁN (MSZP): Tisztelt Államtitkár Úr! Köszönöm korrekt válaszát. Én magam is úgy gondolom, hogy maga az autópálya ténye az felgyorsíthatja a forgalmat a keleti irányban, és ez nagyon fontos ezen térségek szempontjából.

Ugyanakkor azt meg kell jegyeznem - bár én megnyugtatónak tartom a tárca véleményét és az ön válaszát is erre -, hogy figyelik az autópályadíjak mértékét, ugyanakkor az azért, gondolom, nem vitatéma közöttünk, hogy az ott élõk, az ott vállalkozók és a befektetõk körében is ez pillanatnyilag nyilván egy terhet jelent.

Ugyanakkor, ha már szót kaptam, és ebben a kérdésben közúti közlekedésrõl beszéltünk, kettõ dolgot hadd említsek meg önnek, kihasználva ezt a lehetõséget. Én szeretném kérni a tárcát, hogy a keleti megyék többi útjaira ezért kiemelt figyelmet fordítsanak, hiszen döntõ az infrastruktúra.

És még egy dolog, ön szóba hozta az elkerülõ utakat, illetve az elkerülõ utat Kecskemét vonatkozásában, a miniszter úr szólt errõl a napokban itt egy kérdésre válaszolva, én csak egyetlen dolgot említenék meg. Azon települések vonatkozásában, ahol rövid távon nem lehet szó az elkerülõ utakról, én kérem, hogy ezt az útszélesítõ programot tartsák szem elõtt, és segítsék a keleti megyék közúti igazgatóságait (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.) anyagi forrásokkal is. Nagy gond például, ahol én élek, Szarvason ez a dolog, ott egy plusz sáv nagy megkönnyebbülést jelenthetne az áteresztõ forgalom tekintetében. Köszönöm szépen a válaszát.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage