Filló Pál Tartalom Elõzõ Következõ

FILLÓ PÁL, a társadalmi szervezetek költségvetési támogatását elõkészítõ bizottság elnöke : Igen tisztelt Képviselõtársaim! Az Országgyûlés ez év nyarán fogadta el a társadalmi szervezetek költségvetési támogatásáról szóló határozatát.

A megítélt pénzek kifizetését a Pénzügyminisztérium hagyta jóvá, õk fizették ki a szervezetek számára. Egyetlen ifjúsági szervezet esetében - a határozathozatalt követõen - jutott bizottságunk tudomására, hogy a régi és az új vezetõség között egy polgári peres eljárás indult. Tehát a bizottságunk nem tudta fölvállalni azt a döntést - mindkét vezetõ saját magát legitimnek tekinti, természetesen -, bizottságunk ebben döntést hozni nem tudott.

Abban bíztunk, hogy a bíróság ezt az ügyet eldönti még ebben az évben, és akkor az összeg folyósításra kerül. Ez sajnos nem történt meg, és ezért van szükség erre a tulajdonképpen minimális korrekcióra, hogy a Pénzügyminisztérium letétbe helyezze ezt az összeget a bírósági per lezártáig, és akkor a jogos ifjúsági szervezet ezután joggal megkaphatja a számára megítélt összeget.

Tulajdonképpen ennyi lenne a javaslat, és ebben kérem a tisztelt Ház támogatását! Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage