Juhász Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

JUHÁSZ GÁBOR, a napirendi pont elõadója: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Kis híján belegubancolódtam itt a zsinegembe elsõ zavaromban. Engedjék meg, hogy itt a szavazás elõtt egy rövid idézetet olvassak föl egy ma még meg nem jelent könyvbõl.

"Amikor a srác elõször jött haza egy éjszakai buliból, üveges szemekkel, tántorogva, a szülõk azt hitték, hogy a kelleténél egy kicsit többet ivott. Késõbb ez az állapot hét közben is egyre gyakoribbá vált, de furcsa mód, alkoholszagot soha nem éreztek rajta. Ekkor hasított a tudatukba a döbbenetes felismerés, amit eddig el sem tudtak képzelni: a fiunk drogos. 'Nem, ez nem lehet igaz, nem erre neveltük- mondták. Hiszen mindene megvolt; mi lesz most' Ezen az ügyön két pofon már nem segít."

(A jegyzõi székben Szili Sándor helyét dr Kiss Róbert,

dr. Trombitás Zoltán helyét pedig Sasvári Szilárd foglalja el.)

Azért, hogy ez a szomorú történet minél kevesebb családban játszódhasson le, és a kábítószerek kipróbálásának, fogyasztásának minél kevesebb fiatal váljon áldozatává, a felnõtt társadalomnak mindent el kell követnie. Én úgy gondolom, hogy ezen az úton a magyar parlament ma tehet egy erõs lépést, és erre, a lépésnek a megtételére biztatom tisztelt képviselõtársaimat. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártiak padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage