Csépe Béla Tartalom Elõzõ Következõ

CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Én úgy vélem, hogy a korrupció, a feketegazdaság, ezeknek az esetleges összefonódása a politikával egy olyan - sajnos napi - probléma, ami jogosan kerül ide egyre többször a parlament elé a napirend elõtti hozzászólások keretében.

Ezért én Toller László úrnak a megjegyzését azért méltatlannak tartom a magyar parlamenthez, amennyiben a régmúlthoz hasonlította ezt a hozzászólást, mert azért mégiscsak demokrácia van, és a demokráciában igenis jogos, sõt erkölcsi kötelesség felhívni a figyelmét - különösen ellenzéki pártoknak - mindazokra a visszásságokra, amikkel nyilvánvalóan a kormány is küzd. Ezt mi nem vonjuk kétségbe. Mi azt szeretnénk, hogy közös összefogással a korrupció, a feketegazdaság minél inkább visszaszoruljon, megszilárduljon a demokrácia.

A 80 éves titkosítással kapcsolatban én úgy gondolom, hogy azért a magyar közvéleményben elég rosszul fényképezõdött ez le, mert azért ez a 80 év igencsak irritálja az embereket. Ugyanakkor én nem akarok itt jogilag állást foglalni, ez a szintén korrupciós visszaéléseket vizsgáló bizottságnak az ügye, hogy ez mennyiben volt lehetséges, vagy mennyiben nem, én itt röviden, ebben az idõkeretben azt a reményemet szeretném kifejezni, hogy végül is az ellenzék fellépése, jelzései, kritikája alapján - de nyilván kormányzati törekvésekkel is - végül is sikerül majd valami eredményt elérni ezen a nagyon szomorú területen, a korrupció, a feketegazdaság visszaszorításában. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalról.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage