Demeter Ervin Tartalom Elõzõ Következõ

DEMETER ERVIN (MDF): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tény és való, többen úgy látjuk, hogy a nemzetbiztonsági szolgálat által készített anyagok és a parlament közötti információáramlás területén mindenféleképpen javítandó feladataink vannak.

Egy vizsgálóbizottság mûködése során többen úgy ítéltük meg - nem kizárólag a bizottság elnöke -, hogy a bizottság nem kapta meg azokat az információkat, amit egy kormányhatározat és amit egy parlamenti vizsgálóbizottság jogosan elvárna, ezért részben osztom Lányi képviselõtársam felvetését. Természetesen van más módja is a nemzetbiztonsági szolgálatok által szerzett információk megismerésének, illetve parlamenti ellenõrzésének, erre létezik egy parlamenti bizottság, amelynek ez a feladata.

Én abban a helyzetben vagyok, hogy ennek a bizottságnak a tagjaként is mondhatom önöknek, hogy ezen a területen is nagyon sok tanulnivalónk és csiszolnivalónk van, mert nem alakult ki még egyértelmûen, hogy melyek azok az információk, amit az a bizottság, amelyik a parlament nevében az ellenõrzést gyakorolja, megkaphatja.

Nem vagyok ebben a kérdésben sem egyedül, aki úgy gondolom, hogy a jelenlegi renden van javítanivaló annak érdekében, hogy a parlament ezt a szerepét egyre hatékonyabban és jobban tudja gyakorolni. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a jobb oldalról.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage