Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Nagyon röviden szeretnék Molnár Péter képviselõtársam felszólalására reagálni. Én nem állítottam, hogy az én megoldásom jó. A legtöbb javaslatom részben átfogalmazásra került, mert lehetõségeimhez képest csak a problémára tudok rámutatni.

De azért abban vitatkoznék képviselõtársammal, hogy a jelenlegi javaslat megoldást adna arra, hogyha egy politikai párt képviselõcsoportja megszûnik, hogy azon személy által jelölt tagot a paritásos elvek alapján felállított TTT melyik oldalára kell számítani.

Ennek a kérdésnek a megoldására ha sikerül bármiféle dolgot találni, azt hiszem, kihúztuk a problémának a gyökerét. Ha nem találunk megoldást, akkor mondhatjuk, hogy mi megpróbáltuk a politikától elvonatkoztatni ezt, de akkor nem paritásos, tehát nem az ellenzék és a kormánypárt paritásos alapján felállított testületet kellene létrehozni, hanem valami egészen mást.

De miután errõl van szó, hogy a mindenkori kormánypártok és a mindenkori ellenzék egyensúlyát akarjuk biztosítani a TTT-ben, ennek a szándéknak a következetes végiggondolása elõl nem lehet kitérni. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage