Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Elnézést, hogy ilyen sokat foglalkozunk ezzel a résszel, de valóban ez egy központi probléma.

Molnár Péter képviselõtársamnak azt tudnám mondani, hogy gondolja akkor végig, hogy ez a javaslat mennyiben teszi függetlenné a megválasztott TTT-t a politikai változásoktól. Tudniillik ez a javaslat azt mondja ki, hogyha a kormánypártok és az ellenzék arányában változás következik be, akkor új tagokat kell választani.

Hát igenis, teljes egészében politikától függ a TTT, mert azt mondja ki, hogyha létrejön egy új képviselõcsoport, akkor annak joga van - pártállástól függõen - egy tagot küldeni, és ehhez képest a másik oldalnak is joga van újabb jelöltet felállítani.

Én azt sem ellenezném, hogy mondjuk ki, hogy az Országgyûlés megválaszt négyévi idõtartamra egy TTT-t, és azt követõen négy év alatt, akármilyen változások következnek be a képviselõcsoportok esetében, a TTT tagjaiban nincs változás. Ez is egyfajta logika.

A másikfajta logika, amire én végül is javaslatot tettem, hogy minden változást konzekvensen végigvezetni. De az a közbensõ megoldás, hogyha új képviselõcsoport jön létre, akkor új tag lehessen, ha megszûnik a képviselõcsoport, akkor viszont az ne érintse a TTT megbízatását, egy igen felemás megoldás, és kifejezetten akkor politikaérzékennyé teszi a TTT-t. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage