Avarkeszi Dezsõ Tartalom Elõzõ Következõ

DR. AVARKESZI DEZSÕ igazságügyi-minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök asszony. Nagyon röviden szeretnék mind a két problémára reagálni, amit Sepsey képviselõ úr felvetett.

Egyik a jelölés kérdése. Én úgy gondolom, hogy a törvényjavaslat szövegébõl egyértelmû, hogy a TTT csak akkor alakul meg, hogyha mindkét oldal jelöltjeit megválasztották, egy kivétellel, hogyha valamelyik fél azzal akarja megakadályozni a TTT megalakulását, hogy nem jelöl, ezt ne tehesse.

Én nagyon remélem, hogy mindenki így értelmezi, de hogyha ehhez egy olyan kapcsolódó módosító indítványt ha valaki benyújtana, amelyik ezt nem rontaná le, hanem egyértelmûvé tenné, akkor azt a kormány tudná egyébként támogatni.

A másik, én érzékelem azt a problémát szintén, amit Sepsey úr felvetett a változásokkal kapcsolatban, és lehet, hogy nem tökéletes az a megoldás, ami az eredeti javaslatban volt. Én úgy gondolom, hogy az sem, amit Sepsey úr képviselt, hiszen az õ szövegjavaslata - lehet, hogy nem így gondolta, de - azt jelentené, ha bármilyen változás van, az összes tagnak a megbízatása megszûnne, ami nem hiszem, hogy jó lenne.

Én úgy gondolom, hogyha ebben egyetértés születhetne, akár egy olyan megoldás elképzelhetõ lenne, amit most felvetett képviselõ úr - azzal, hogy õ nem ezt javasolta -, tehát legyen négy évre, és ne változzon akkor sem, ha a képviselõcsoportokban változás van. A legnagyobb stabilitást egészen biztos, hogy ez eredményezné, és négy év múlva, a következõ ciklusban akkor új szabályokkal, ha ebben a pártok egyet tudnának érteni, akkor szerintem egy ilyen kapcsolódó módosító indítványt egyébként be lehetne nyújtani. Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage