Elnök Tartalom Elõzõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Azt hiszem, mindnyájunk véleményét tolmácsolom, amikor megköszönöm Varga László képviselõtársunknak, hogy az emberi jogok napján megemlékezett az emberi jogok egyetemes nyilatkozatáról. Nyilván interpretációját és a hazai viszonyokra vetítését tekintve lennének vitáink vele, de ettõl függetlenül maga a gondolat úgy hiszem mindenképpen elismerésre méltó, és azt hiszem, hogy érdemes lenne azt a javaslatát is megfontolni, hogy december 10-én, hogyha az Országgyûlés ülésezik, akkor röviden megemlékezzünk az emberi jogok napjáról. Annyit szabadjon még elmondani, hogy azért az országban ezen a napon több tudományos tanácskozás foglalkozik most már visszatérõen a témával. De ez egy olyan ügy, amire tényleg azt lehet mondani, hogy nem lehet róla eleget beszélni. Köszön még egyszer Varga László képviselõtársunknak.

Tisztelt Országgyûlés! A kormány az alkotmány 22. §-a (3) bekezdésében foglaltak alapján, a Házszabály 39. §-ának megfelelõen kérte az Országgyûlés rendkívüli ülésének összehívását 1996. december 16. és december 19. közötti idõszakra.

Erre figyelemmel az Országgyûlés téli, rendkívüli ülését 1996. december 16-án 15 órára összehívom. Az ülést berekesztem. A bizottságoknak jó munkát kívánok.

(Az ülésnap 15 óra 40 perckor ért véget.)

Az ülés jegyzõkönyvének teljes és szöveghû anyagát az Országos

Fordító és Fordításhitelesítõ Iroda Rt. munkatársai készítették

(1062 Budapest, Bajza u. 52. Telefon: 26-95-730, fax: 26-95-184).

_______________________________ Az Országos Fordító és Fordításhitelesítõ Iroda Rt. által hitelesített olasz nyelvû szöveg. Az Országos Fordító és Fordításhitelesítõ Iroda Rt. által hitelesített olasz nyelvû szöveghiteles magyar fordítása.

Tartalom Elõzõ

Eleje Homepage