Balsay István Tartalom Elõzõ Következõ

BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A Fidesz-Magyar Polgári Párt, Gyuricza Béla képviselõ úr vezetésével, korábban is és most is megvitatta a parlamenti határozat tervezetet, és a honvédelmi bizottság megállapításaival egyhangúan, egybeesõen támogatta, korábban is és most is, a miniszter úr által elõterjesztett határozatot.

Mécs Imre elnök úrnak az elõterjesztésével ellentétben, a Fidesz Magyar Polgári Párt támogatta a határozattervezetet, és szeretnénk mi is megerõsíteni azt, ami több képviselõtársam részérõl elhangzott, hogy a legnagyobb tisztelet és elégedettség hangján beszélhetünk a magyar katonák, az IFOR-erõk végrehajtó csapataiban részt vett magyar teljesítményrõl.

Azt is mondhatnám, hogy akinek rossz az emlékezõképessége vagy tehetsége, annak mindig igazat kell mondania - még az elnök úrnak is - . A Fidesz-Magyar Polgári Párt kezdeményezésére az akkori határozatot az elõterjesztõ módosította, és a határozat megszövegezésénél a Fidesz Magyar Polgári Párt észrevételét és véleményét figyelembe vette.

A Fidesz-Magyar Polgári Párt képviselõi a helyszínen is ellenõrizték a csapatok tevékenységét, és igyekeztünk a kaposvári, a taszári és a pécsi önkormányzat képviselõinek a felkészítésével és segítésével mindent megadni számukra, hogy ez a feladat Magyarországon is zökkenõmentesen teljesüljön.

Az SFOR-csapatoknak a részvételével kapcsolatban is támogatjuk a parlamenti határozatot azzal, hogy ez nemcsak a NATO-ba való felvételünknek, a NATO kompatibilitásának a kérdése, hanem feltétlen fontosnak tartjuk, hogy a magyar honvédség, a magyar katonaság önbecsülését is és alkalmassá válását is segíti, és erre most rendkívül nagy szükségünk van, ugyanúgy, mint a való részvétel feltételének a megteremtéséhez. A határozati javaslatot támogatjuk. Köszönöm a figyelmet.

(17.50)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage