Bogárdi Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Megmondom õszintén, én korántsem vagyok olyan optimista, mint Gyimóthy képviselõtársam, és fõleg nem, mint államtitkár úr.

Az, hogy "új söprû jól söpör", ez igaz, csak az új söprûnek a söprût már elõre meggyártották. Az a támogatási összeg, amit a parlament megszavazott az agráriumnak, az, azt hiszem - nem árulok el titkot -, nem elegendõ.

Az pedig, hogy itt Gyimóthy képviselõtársam is és államtitkár úr is 100 milliárd fölötti összeggel számol, csalás. Ne tessék beleszámolni azt a 7 százalékot, amit a parlament a kormány lehetõségeként megjelölt, ugyanis azt még nem kapta meg az agrártárca! És azt a 200 milliárdot, amit itt a területfejlesztésre emlegettek képviselõtársaim, szintén ne tessék beleszámolni, mert nincs ott! Én kértem önöket annak idején, a pótköltségvetéskor, hogy amit az agráriumra szánnak, azt tegyük a Mezõgazdasági Minisztérium sorára.

Nem történt meg. Ez volt annak idején a tûzelhalással kapcsolatosan, ez most a területfejlesztéssel kapcsolatosan, és így tovább. Ez a 93 milliárd egyébként nem éri el 50 százalékát a '94. évi támogatásnak, úgy tessék számolni!

Az EU-csatlakozással kapcsolatosan pedig meg kívánom jegyezni, hogy a költségvetés 500 millió forintot szán az EU-csatlakozás elõkészítésére. 500 milliót! Ez valamivel több, mint Tocsik Márta fizetésének fele. Ezzel nem lehet elõkészíteni az EU-csatlakozást, ebbõl csak bukás lesz. Erre szeretném felhívni képviselõtársaim és a kormány figyelmét is. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage