Varga Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársaim! A Fidesz-Magyar Polgári Párt szintén nagy fontosságot tulajdonít egy ilyen nemzeti agrártörvény kidolgozásának és elfogadásának.

Mi is úgy látjuk - csatlakozva itt az elõttünk, több ellenzéki képviselõ által feltett kérdéskörhöz -, hogy az valamennyiünk közös érdeke, hogy kiszámíthatóbb és követhetõbb legyen mind a termelés, mind az értékesítés folyamata. Annak is nagy fontosságot tulajdonítunk, hogy a magyar kormány a várható európai uniós tárgyalásokhoz már egy kész koncepcióval üljön le, és lehetõleg az Európai Unió számára is világos legyen az, hogy milyen rendszer kereteit kívánja a magyar kormány - az akkori, mindenkori magyar kormány - az európai uniós keretekhez igazítani, és hát errõl folyjanak majd a tárgyalások.

Én is azt hiszem, hogy önmagában a minisztercsere még nem jelenti azt, hogy az agrárrendszer, a támogatások rendszere, az elosztási rendszer megváltozik. Ehhez jóval hosszabb idõ kell, ezt nem is várja senki, hogy most az új, hivatalba lépõ miniszter néhány napon belül drámai változásokat tegyen. A költségvetési törvényjavaslatot már többé- kevésbé elfogadtuk, ez meghatározza azt, hogy 1997-ben milyen keretek között mozoghat a magyar agrárszféra.

Ami pedig az államtitkár úr által elmondott agrártörvény kidolgozásának a pontjait illeti, a napokban kaptuk meg az 1997-es elsõ féléves jogalkotási programot, abban sajnos még nincsen benne ennek az agrártörvénynek a kidolgozása, ezért mi szeretnénk azt, hogyha az az elõkészítõ munka, amelyik a minisztériumban folyik, annak jövõ félévben már egy konkrét eredményét látnánk. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalról.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage