Csépe Béla Tartalom Elõzõ Következõ

CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Varga Mihály a kormányzat privatizációs gyakorlatának egy igen súlyos problémájára mutatott rá, éspedig arra, hogy itt a privatizáció a kormány irányításával nem eléggé átvilágíthatóan folyik. Nem arról van szó, hogy ami üzleti titokként kezelendõ, az rögtön kerüljön nyilvánosságra. De igenis arról van szó, hogy egy már megkötött szerzõdésnek a nyilvánosságát már régen biztosítani kellett volna. Ez mindenképpen kormányzati hiba, hiszen a kormányzat miniszteri szinten irányítja a privatizációt. Itt is váltás történt, és az új miniszter asszony is megígérte, hogy ezen a téren változás lesz, ezt azonban számon kérjük tõle.

A Budapest Bank privatizációja csak egy eset ezzel kapcsolatban. A Budapest Bankkal kapcsolatos vizsgálóbizottságnak én is tagja voltam - mondom Bauer Tamásnak -, ez a bizottság nem foglalkozott azzal, hogy a privatizáció milyen. Fõleg ezzel a kérdéssel, hogy hogyan kerül majd nyilvánosságra. Egy egészen más problémának a megvilágítására jött létre az a bizottság.

Mindenképpen meg kell jegyeznünk ezzel az üggyel kapcsolatban is azonban, hogy a parlamentben még mindig nem oldódott meg az, hogy annyi privatizációs ügy kerül ide napirend elõtt, más módon, különbözõ más mûfajokban, és a parlament még mindig nem állította fel azt a vizsgálóbizottságot, azt a bizottságot, amely ezeket az ügyeket megfelelõen vizsgálhatná. Ezt ismételten és számtalanszor sürgetjük. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage