Csépe Béla Tartalom Elõzõ Következõ

CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ezzel a napirend elõtti hozzászólással kapcsolatban emlékeztetni szeretném a tisztelt Házat, hogy a Záhonyi Vállalkozási Övezettel kapcsolatban itt, a parlamentben többször szóvá tettük, éspedig Rusznák Miklós képviselõ úr, hogy bizony ennek a határa nem valami bölcsen lett meghúzva, mert ha ránézünk a térképre, akkor ott van a Bodrogköz, ami szintén egy nagyon elmaradott térség, és azt mindenképpen ehhez csatolni kellett volna.

A határt a Tiszánál húzták meg, ugyanakkor ott van a cigándi híd, amely nemrégen megépült, és ez infrastrukturálisan mindenképpen csatlakoztatni tudná a Bodrogközt. Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy többször szóvá tettük a dámóci határátkelõhely megnyitását, és erre kaptunk is ígéretet - ha minden jól megy, a jövõ évben megnyílik -, hiszen jelenleg Záhonynál végtelen kamionsorok vannak, és nagyon segítené a körzetnek a közlekedését, ellátását a dámóci határátkelõhely megnyitása.

(9.20)

Úgy vélem, hogy a politikai komisszár szó emlegetése eléggé méltánytalan volt ezzel a témával kapcsolatban. Azt szeretnénk itt elmondani, hogy a területfejlesztésnek ez a beosztása eléggé mechanikusan történt, hiszen a Központi Statisztikai Hivatalnak a körzeteivel van ez szinkronban. Jobban figyelembe kellett volna venni a reális igényeket. Nem kérdezték meg a képviselõket, akik a területeket képviselik.

Tehát itt mindenképpen egy mechanikus eljárás volt. A területfejlesztés viszont egy olyan központi probléma, ami az elsõ napirendi ponthoz csatlakoztatva, mindenképpen országos ügy. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage