Gyimóthy Géza Tartalom Elõzõ Következõ

GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr, és köszönöm a türelmét, hogy kormánypárti képviselõnek több mint egy percet engedélyezett még öt percen túl beszélni, általában ez ellenzéki képviselõkkel nem szokott megtörténni. (Közbeszólások a kormányzó pártok padsoraiból.)

Örülünk annak is, hogy Hack Péter képviselõ úr az igazság bajnokaként most az ártatlanság vélelméért, védelméért olyan vehemens nyilatkozatot tett. Örülnénk, hogyha ellenzéki képviselõket ért alaptalan gyanúsítások vagy vádak esetén is legalább ilyen mértékben fellépne az alkotmánybizottság elnökeként is és képviselõként is.

Valóban, a Független Kisgazdapárt is indokoltnak tartja, hogy addig, amíg valakirõl nincs bebizonyítva a bûnösség, addig lehetõleg ne kerüljön nyilvánosság elé a neve. De el kell mondani, hogy az emberek az ÁPV Rt. mûködésével kapcsolatban nagyon kedvezõtlen tapasztalatokat - és az ÁVÜ mûködésével is kedvezõtlen tapasztalatokat - szereztek, hisz' önök mint a kormánykoalíció tagja, ha személy szerint egyes képviselõk, egyes személyek, politikusok nem is felelõsek - vagy ha vizsgálat bebizonyítja, hogy ártatlanok, akkor nem felelõsek -, de maga természetesen az ÁPV Rt. akkori vezetése és a kormánykoalíció tagjaként vállalniuk kell önöknek a politikai felelõsséget azért, ami az ÁPV Rt.- nél történt.

A Független Kisgazdapárt tagjai majd' mindennap privatizációs visszaélésekre, korrupciógyanúkra mutatnak rá, elég csak utalni arra például, ami több mint száz állami gazdaság privatizációja alatt történt, természetesen nemcsak a mostani kormány, az elõzõ kormány idején is. Ezekre is vizsgálóbizottságot állítottunk föl, remélhetõleg nemsokára szóba kerülhetnek ezek az országgyûlési határozati javaslatok.

Mi azért azt mondjuk, hogy nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja - milliárdok mentek el az adófizetõk pénzébõl, és nyilván az akkori politikai vezetés, a tûzhöz közel álló emberek segítségével lehetett mondjuk Tocsik Mártának is a sok száz millió forintos sikerdíjakat elérni, és ehhez bizony a politikai felelõsség önöket terheli. Köszönöm szépen. (Taps az FKGP padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage