Varga Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Azt hiszem, történelmi pillanatnak lehettünk tanúi, hiszen hat év óta elõször a kisebbik koalíciós párt számára is fontossá vált a parlament tekintélye, és úgy érezte, hogy egy ilyen sérelem ügyében mindenképpen napirend elõtt kell szót kérnie.

Valóban mi is jobban örültünk volna annak, hogyha ez, mikor más pártokkal megtörténik, az SZDSZ képviselõi akkor is szót kértek volna itt a Házban. (Közbeszólások az SZDSZ padsoraiból.)

Én azt hiszem, hogy az a fajta eljárás, amit a gyakorlatban más pártokkal szemben éppen az SZDSZ képviselõi alkalmaznak - Eörsi képviselõ úr, Bauer képviselõ úr vagy Szabó Miklós -, ezt a gyakorlatot (Közbeszólás az SZDSZ padsoraiból: Mirõl van szó?) mi többször kifogásoltuk, nem egészen értjük, hogy akkor a parlament tekintélye vajon miért nem számított. (Közbeszólások az SZDSZ padsoraiból.)

Fontosnak tartom azt is elmondani, hogy a Tocsik-ügy kapcsán érdekes módon, amikor kiderült, hogy a kisebbik koalíciós párt is érintett ebben az ügyben, akkor is elõfordult ilyen rágalmazás - emlékezzünk rá, hogy az SZDSZ elnöke egy másik parlamenti párt elnökét rágalmazta meg egy bizonyos dologgal -, akkor Hack Péter képviselõtársunk nem állt föl és nem kérte számon a parlament tekintélyének a csorbítását. (Dr. Hack Péter közbeszólása.)

Én tehát azt hiszem, hogy abban reménykedhetünk valamennyien, hogy egy fordulat következik be az SZDSZ magatartásában, és akkor is szót emelnek majd különbözõ sérelmekért, amikor az nem az õ párttársaikat vagy korábbi párttagjaikat érinti, és akkor is szót emelnek olyan képviselõk meghurcolásáért, akiknek a meghurcolásáért részben sajnos éppen õk voltak a felelõsek. (Közbeszólások az SZDSZ padsoraiból: Tessék példát mondani! Sötét gengszter!) (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage