Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Kérdezem, hogy az önkormányzati bizottság kíván-e elõadót állítani? Amennyiben nincs jelen képviselõjük, természetesen a tavaszi ülésszakon módja lesz az önkormányzati bizottságnak az álláspontját ismertetni.

Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát elnapolom. Folytatására februárban, a tavaszi ülésszakban kerül sor.

Most pedig soron következik az állam tulajdonában lévõ vállalkozói vagyon értékesítésérõl szóló, 1995. évi XXXIX. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslat újra megnyitott részletes vitája. Az elõterjesztést T/2505. számon, a bizottsági ajánlásokat T/2505/3., 13., 25. és 27. számokon kapták kézhez.

Emlékeztetem önöket, hogy a tegnapi ülésnapon az Országgyûlés döntött a részletes vita mai újra megnyitásáról, illetõleg a törvényjavaslat módosító javaslatainak és zárószavazásának csütörtöki idõpontjáról.

A részletes vita benyújtását követõen került kiadásra a T/2505/25. és a 27. számú két kiegészítõ ajánlás. A házbizottság ülésén megállapodás született abban a kérdésben is, hogy az újra megnyitott részletes vita egy szakaszban történik. Mindezek alapján kezdeményezem a T/2505/25. és 27. számú kiegészítõ ajánlásokban szereplõ pontok tárgyalásának összekapcsolását. Az indítványról kézfelemeléssel határozunk. (Szavazás.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyûlésben jelen lévõ képviselõk látható többsége a javaslatot elfogadta.

Most kérdezem, hogy a bizottsági ajánlást benyújtó gazdasági és alkotmányügyi bizottság kíván-e elõadót állítani? Jelzés nem érkezett, ezért az egyes képviselõi felszólalásokra térünk át.

Az általános vitában megszokott kormánypárti és ellenzéki sorrendben. Az elõzetes jelentkezés alapján elsõként a Magyar Szocialista Párt képviselõje, Karakas János úr. Mivel nincs itt, több kormánypárti képviselõ nem jelezte a felszólalási szándékát, illetõleg utolsóként kíván felszólalni Puch László úr, ezért az ellenzéki képviselõket fogom szólítani. Az ülésteremben szintén nem tartózkodik mindenki. Kérés, hogy próbálják elérni a képviselõket! Felsorolom a sorrendet: Torgyán József úr, Független Kisgazdapárt; Kósa Lajos úr, Fidesz; Raskó György úr, Magyar Demokrata Néppárt; Deutsch Tamás úr, Fidesz és Puch László úr, Magyar Szocialista Párt.

Tisztelt Országgyûlés! Nem tudok mást tenni, mint Puch László urat kérem, hogy mondja el felszólalását. Deutsch Tamás most ment ki fideszes képviselõtársát értesíteni, kérem, hogy hívják vissza, mert õ fog következni. Megadom a szót Puch László úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage