Akar László Tartalom Elõzõ Következõ

AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõ úr! Az E-hitel is hitel, és viseli magán a hitelek normális kockázatait idézõjelben a normális, sõt talán nagyobbat is, hiszen az elején szinte alig kell valamit fizetni. A törlesztés ugye csak három év után kezdõdik meg.

Ebbõl következõleg önmagában a hitelszerzõdés nyilván nem elégséges biztosíték. Minden hitelszerzõdésnél általában a bankok, a betétesek pénzének védelmében - itt ebben az esetben -, az állam pénzének védelmében kiegészítõ biztosítékokat is próbálnak mögé tenni a hitelszerzõdésnek.

Itt ez volt magának a megvásárolt cégnek a részvényei. Na most azonban egy részvénytársaságnál a tulajdonosok összevesznek, nem lehet összehívni a közgyûlést, nincs normális mûködés, a cégbíróság már megfenyegeti õket, hogy megszünteti a céget, akkor nyilvánvaló, hogy ennek a részvénynek a fedezeti értéke nagyon kevés. És ha ilyenkor felszólítják az adóst, hogy tegyen mögé más biztosítékot, és nem képes rá, akkor ez egy kétes kintlevõségnek minõsül, és ilyenkor érthetõ az, hogyha a bank valamit megpróbál csinálni, hogy mentse a pénzt, adott esetben eladja másnak.

Sajnos, ezt nem lehet kizárni a rendszerbõl.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage