Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! Bizonyára emlékszik ön még Romány Pál fagylaltosra, aki - elnézést, nem sértésnek mondom, de ugye önök annak idején így jelentették meg a miniszterek életrajzát, Aczél Györgyrõl például azt olvastam, hogy kõmûves volt -, nos tehát Romány Pál fagylaltos 1996. december 14-én, szombaton déli 1/2 1 óra tájban, a Szóra érdemes címû mûsorban a mezõgazdaságról fejtette ki nagyívû gondolatait. Ez valóban szóra sem érdemes lenne, ha Romány Pál nem kalandozott volna a mezõgazdaság területérõl a politika területére.

Sajnos azonban ezt tette, és a Magyar Köztársaság közszolgálati rádiójában olyan kijelentéseket, mint például a cipõ használat új dimenzióját felvonultató Nyikita Hruscsovot dicsõítõ kijelentéseket tett. Vagy megemlíthetném, hogy a tsz-szervezést illetõen hasonlóképpen vélekedett. De, ami az én esetemben az elfogadhatatlanság határára emelte mindezt az 1956. október 23-ai forradalmat és szabadságharcot, szovjet tankok segítségével leverõ kormányról olyan kijelentéseket tett, amelyek számomra kezelhetetlennek tûnnek.

Ezért kérdezem öntõl, megengedhetõ-e az 1996-ban közszolgálati rádióban az állampárt véres terrorjának dicsõítése? Mit kíván tenni Magyarország miniszterelnöke az ilyen elképesztõ helyzet megismétlésének megakadályozása érdekében? Várom megtisztelõ válaszait. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage