Keleti György Tartalom Elõzõ Következõ

KELETI GYÖRGY honvédelmi miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Torgyán József Képviselõtársam!

Én magam nem ismerem Romány Pál asztalos, fagylaltos, volt mezõgazdasági minisztert, illetõleg a nevét hallottam, mert én is itt éltem ebben az országban.

Mégis azt gondolom, hogy mivel õ nem tagja a kormánynak - legalábbis nem ezt mondta képviselõtársam se -, nem a miniszterelnök úr vagy a kormány egyik tagjának a dolga a véleményét minõsíteni.

Másrészt azt gondolom, hogy ebben az országban bizonyos szabad véleménynyilvánítás van, vagyis a közszolgálati rádióban bárki elmondhatja bizonyos kérdésekrõl a véleményét addig, amíg ez nem ütközik az alkotmányba, vagy nem ütközik olyan jogszabályba, amely a parlament által hozott törvények kategóriájába tartozik.

Amennyiben képviselõtársamnak mégis ez az interjú komoly gondot jelent, akkor ajánlom figyelmébe, hogy az Országos Rádió és Televízió Tanácsnak van egy panaszbizottsága, ahová szíveskedjék megfogalmazni ezt a panaszát, ezt az észrevételét, valószínûleg ki fogják vizsgálni, és tõlük választ fog kapni, de engedje meg még egyszer, hogy mint kormánytag egy magyar állampolgár rádióban elhangzott véleményét ne minõsítsem. Köszönöm a parlament véleményét. (Általános taps a teremben.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage