Szabó Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABÓ ZOLTÁN mûvelõdési és közoktatási államtitkár: Köszönöm, elnök asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Úr! Azt kell mondanom, hogy nem vagyok illetékes. A kormány nevében tudok nyilatkozni; a kormány senkit nem tud költségvetési támogatásban részesíteni, a költségvetés elfogadása, megszavazása a tisztelt Ház dolga. Nem áll módomban a kormánytöbbség nevében nyilatkozni, mert nem én vagyok a kormánytöbbség képviselõje, de a kormánytöbbség, illetõleg a kisebbség, az ellenzék által megszavazott törvények és módosítási javaslatok egyaránt e Ház által hozott törvények, illetõleg meghozott, elfogadott módosítási javaslatok.

Ha a tisztelt Ház a költségvetés vitája során nem tért ki arra a törvényes kötelezettségére, hogy a Rádió Külföldi Adások Fõszerkesztõségének mûsorát a médiatörvény 149. §-a (2) bekezdésében támogassa, ha a 484 milliós támogatási igényt nem ismerte el vagy nem abban a formában ismerte el, ahogyan ezt a rádió benyújtotta, akkor ez - úgy gondolom - a tisztelt Ház felelõssége, és semmiképpen sem tudom a tisztelt Ház döntését a kormány nevében kommentálni. Én úgy gondolom, hogy ez nekem nem tisztem.

Ezért engedje meg, hogy ezt a kérdést egész egyszerûen elhárítsam magamtól. Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage