Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Valóban vannak növekmények az idei évhez képest a jövõ évre, csak éppen egy probléma van: ha még jobban megnézi a költségvetési törvényt, akkor láthatja, hogy a gyógyító-megelõzõ ellátás különféle kasszáin sem a háziorvosi ellátáson, sem a többin nincs az a jelentõs növekmény, amirõl ön beszél.

Én nem tudom, hogy mitõl javulna a helyzet, és mitõl maradhatna meg, vagy mitõl maradhatna szinten az egészségügyi ellátás, amikor az elmúlt évhez képest tételrõl tételre 13, 14, 16, 17 százalékos növekedéseket lehet találni. Valóban vannak növekmények, igen, tisztelt képviselõtársaim: ügyeleti díjrendezésre van 3 milliárd forint, végkielégítésre van 2 milliárd forint, és az egész ellátáson belül több kisebb tétel is található, de ezeket nem lehet a betegellátásra fordítandó tételek közé számítani.

Tehát ha miniszter úr megnézi pontosan azt a törvényt, amit a parlament el fog fogadni (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.), akkor én ebben sem szinten tartásra, de fejlesztésre pláne, nem találok semmilyen forrást. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage