Pápai Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

PÁPAI MIHÁLY (FKGP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Két Gyõr-Sopron megyei település: Gyõrasszonyfa, Tarjánpuszta Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Népjóléti Közlönyben megjelent pályázati felhívásra; a "Gyermekorvosi munkahelyek létrehozása, illetve a háziorvosi munkahelyek létrehozása, illetve a meglévõk korszerûsítése" címû részhez. A pályázatot 1996. május 15-én nyújtották be. Többszöri érdeklõdésükre szeptember végén tájékoztatta õket az illetékes, hogy ugyan a 4 millió forintot nem tudja biztosítani a kuratórium, de 2 millió forintot igen. Ígéretet tett a szerzõdéstervezet mielõbbi megküldésére, amennyiben vállalják a program megvalósítását 2 millió forintból. Örömmel vette tudomásul az önkormányzat, és természetesen vállalta, hiszen lehetõség nyílott volna a szegényes körülmények között mûködõ háziorvosi szolgálat mûszerezettségének javítására.

Sajnos, a szerzõdéstervezetet a mai napig sem kapta meg az önkormányzat. Miután érdeklõdtek a fent említett ígérettevõnél, az egy másik személyt iktatott az ügy intézésébe, aki közölte velük, hogy a társadalombiztosítás szûkös anyagi helyzete miatt a "Meglévõ munkahelyek korszerûsítése" címû részt a pályázatból törölték.

Kérdezem a miniszter urat: nem lenne-e célszerûbb elõre átgondolni a pályázati kiírásokat? Így sok költséget és nagyon sok munkát lehetne megtakarítani a pályázók részérõl. Mennyit ér a Népjóléti Minisztérium hitelessége és az õ általa odaültetett szakemberek nyilatkozata? Hogyan lehet ezek után hinni a pályázati kiírások valódiságának, amikor kiírás után ilyen könnyen megváltoztatható? Köszönöm, s várom válaszát. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage