Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Szabad legyen az elnöknek mint az alkotmány-elõkészítõ bizottság elnökének annyi megjegyzést tenni, hogy valós meg új helyzet állt elõ az alkotmányozás egész folyamatában.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság Országgyûlésének Házszabályáról szóló 46/1994. (X.30.) országgyûlési határozat módosításáról szóló országgyûlési határozati javaslat határozat-hozatala. Az elõterjesztést H/2729. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslatot senki nem nyújtott be, a határozathozatal egyetlen döntést igényel.

Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a Házszabály módosításához az Országgyûlési képviselõk négyötödének, azaz 309 képviselõnek az igen szavazata szükséges.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a Magyar Köztársaság Országgyûlésének Házszabályáról szóló 46/1994. (X.30.) országgyûlési határozat módosításáról szóló országgyûlési határozati javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Tisztelt Országgyûlés! Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 296 igen szavazattal, 31 ellenszavazat és 11 tartózkodás mellett az Országgyûlési határozati javaslatot nem fogadta el.

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e szavazatukat indokolni? Megadom a szót Hack Péter képviselõ úrnak, aki az SZDSZ szavazatát indokolja.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage