Hack Péter Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HACK PÉTER (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Ház! A bizottság megtárgyalta azokat a módosító indítványokat, amelyeket a koherenciazavar kiküszöbölése érdekében szükséges volt benyújtani. Ezúttal - a szokásostól eltérõen - nem az elõterjesztõ vagy nem valamely képviselõ nyújtotta be a koherenciazavart kiküszöbölõ módosító indítványokat, hanem az alkotmányügyi bizottság vállalta, hogy 8 pontban terjeszt elõ olyan javaslatokat, amik az elfogadott módosító indítványokra is tekintettel megteremtik a törvényjavaslaton belüli jogi koherenciát.

Ezek a javaslatok érdemben semmit nem változtatnak a törvényjavaslat tartalmán. Három javaslatban bukkan fel a mentelmi és összeférhetetlenségi, valamint mandátumvizsgáló bizottság nevének pontos rögzítése.

(20.00)

Kiemelten fontos javaslat a 7. pontban rögzített javaslat, amely azt teszi lehetõvé hogy a törvény a már meglévõ hatályos rendelkezésekkel egységes szerkezetbe foglalva áttekinthetõ és követhetõ rendelkezéseket tartalmazzon. Én tisztelettel kérem a Házat, hogy ezeket a koherenciát javító módosító indítványokat vitassa meg és támogassa. Köszönöm szépen. (Taps az SZDSZ padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage