Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Tisztelt elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Képviselõtársaim! Valóban igaz, hogy a közvélemény várta az összeférhetetlenségi törvény megalkotását, de nem ennek a törvénynek a megalkotását. A közvélemény egy szigorú összeférhetetlenségi törvényt várt volna el kormánypárti képviselõtársaimtól, akik nem voltak hajlandó a szigorú összeférhetetlenségi törvényt megszavazni. (Moraj.) Ezért a Magyar Demokrata Fórum tartózkodott a törvényjavaslat megszavazásától, mert ez a törvényjavaslat jogi szaknyelven egy ugyanolyan fügefalevél a magyar jogrendszerben, mint amilyen az eddigi számos intézkedése a kormánynak. Ígért valamit, de nem teljesített.

Igen tisztelt Képviselõtársaim! A magánszférára - kivéve a bankokat, pénzintézeteket - ez a törvényjavaslat nem terjed ki, az összeférhetetlenséget itt nem zárja ki. Majd ha meg fogják tenni a vagyonnyilatkozatukat, az érdekeltségi nyilatkozataikat, akkor ki fog derülni, hogy miért tartózkodott a Magyar Demokrata Fórum ettõl a törvényjavaslattól, mert ez valójában nem zárja ki a gazdasági összeférhetetlenséget, hanem felmentést ad a magánszféra számára.

Önök nem támogatták a Magyar Demokrata Fórumnak azt a módosító javaslatát, hogy ne csak igazgatósági tagságot, vagy felügyelõbizottsági tagságot ne viselhessen képviselõ, hanem üzleti kapcsolatba se kerülhessen állami tulajdonban lévõ társaságokkal. (Moraj, zajongás.) Nyilvánvaló, hogy ennek is megvan az indoka, az összeférhetetlenség, ha képviselõi függetlenséget biztosítja, akkor ezt az összeférhetetlenséget is ...(Moraj)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage