Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a javaslatsor elfogadása kizárja az ajánlás 3., 5., 20. és a kiegészítõ ajánlás 5. pontjaiban lévõ javaslatok elfogadását. A szavazásra feltett módosító javaslatsor minden elemét támogatja az elõterjesztõ. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 292 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 15 tartózkodás mellett elfogadta.

Azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítõ ajánlás sorrendjében, amelyeket az elõterjesztõ nem támogatott, illetõleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.

Az ajánlás 1. pontjában Gyõriványi Sándor a törvényjavaslat 1. § (2) bekezdésében a törvény 4. § (4) bekezdése módosítását javasolja. Indítványa szerint a hajléktalan személynek rászorultság esetén, a feltételek fennállása esetén joga van az e törvényben meghatározott szociális ellátások igénybevételére. Képviselõcsoport kérésére szavazunk. Tisztelt Országgyûlés támogatja-e a módosító indítványt? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 54 igen, 231 ellenszavazat és 24 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az ajánlás 8. és a kiegészítõ ajánlás 3. pontjában Gyõriványi Sándor két változatot terjesztett elõ. A törvényjavaslat 7. §-ában a törvény 37/A. § (2) bekezdése módosítására. Javaslataiban a nem létfenntartást biztosító vagyon meghatározását pontosítja.

Elõször az ajánlás 8. pontját teszem fel szavazásra. A bizottságok nem támogatják. A tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 52 igen szavazattal, 239 ellenszavazat és 20 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Most a kiegészítõ ajánlás 3. pontját teszem föl szavazásra. A bizottságok ne támogatják. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 51 igen, 236 ellenszavazat és 20 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az ajánlás 14. pontjában Gyõriványi Sándor a törvényjavaslat 8. §- ában a törvény 38. §-a (3) bekezdését egészíti ki. Javaslata szerint a különösen indokolt lakásfenntartási támogatás esetén önkormányzati rendelet nem fogalmazhat meg kizáró szempontot. Képviselõcsoport kérésére szavazunk. A tisztelt Országgyûlés támogatja-e a módosító indítványt? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 38 igen, 260 ellenszavazat és 14 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A kiegészítõ ajánlás 9. pontjában az alkotmányügyi bizottság a törvényjavaslat 13. §-a felvezetõ szövegét pontosítja. Tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 128 igen, 183 ellenszavazat és 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az ajánlás 19. pontjában Schwarcz Tibor és Sirály Péter a törvényjavaslat 15. §-a elhagyását kezdeményezi. A szociális bizottság támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 294 igen szavazattal, 19 ellenszavazat és 3 tartózkodás mellett elfogadta.

A kiegészítõ ajánlás 11 pontjában az alkotmányügyi bizottság a törvényjavaslat 20. §-a felvezetõ szövegének kiegészítését kezdeményezi, a jogosultak védelme cím alatt fordulattal. Tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 129 igen szavazattal, 183 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az ajánlás 23. pontjában K. Csontos Miklós a törvényjavaslat 28. §-a (4) bekezdése t) pontjának módosítását kezdeményezi. Indítványa szerint a "centrális" szó helyett "központi" szó szerepeljen a törvényben. Képviselõcsoport kérésre szavazunk. Tisztelt Országgyûlés, támogatja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 75 igen szavazattal, 231 ellenszavazat és 6 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem képviselõtársaimat, hogy tudnak-e olyan javaslatról, melyrõl szavazni kellett volna, de nem szavazott az Országgyûlés. Nem. Köszönöm szépen. Zárószavazásra csütörtökön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az egyes fontos tisztségeket betöltõ személyek ellenõrzésérõl szóló 1994. évi XXIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat zárószavazása. A nemzetbiztonsági bizottság önálló indítványát T/3253. számon, az egységes javaslatot pedig T/3253/4. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Mivel az egységes javaslathoz senki sem nyújtott be módosító javaslatot, a határozathozatal egyetlen döntést igényel.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az egyes fontos tisztségeket betöltõ személyek ellenõrzésérõl szóló, 1994. évi XXIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 295 igen szavazattal, 8 ellenszavazat és 4 tartózkodás mellett az egységes javaslatot elfogadta.

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e szavazatukat indokolni? Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az elõterjesztést T/3264. számon, az egységes javaslatot T/3264/11. számon kapták kézhez képviselõtársaink. Mivel az egységes javaslathoz senki sem nyújtott be módosító javaslatot, a határozathozatal egyetlen döntést igényel.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 309 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett az egységes javaslatot elfogadta. Képviselõcsoportok kívánják-e indokolni szavazatukat? Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Szájer József képviselõ úr ügyrendi kérdésben kér szót, megadom a szót.

(20.30)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage