Szájer József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZÁJER JÓZSEF (Fidesz): Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Elnök úr! Ügyrendi javaslatot szeretnék tenni, amely sajnálatos módon ismételten megakasztja az év végi szavazásnak a lendületes menetét, és ezért elnézést szeretnék kérni önöktõl. Nem tartózkodik már a teremben az a képviselõtársunk, aki az elõbb ékesszólóan ecsetelte azt az õsi jogi elvet, hogy pacta sunt servanda, vagyis a megegyezéseket be kell tartani.

Ugyanez vonatkozik arra a törvényjavaslatra is, amely elõttünk áll, amelynek a szavazása most következne. Ez a nemzeti hirügynökségrõl szóló törvényjavaslat módosító javaslatairól való szavazásra, amelyben az utolsó pillanatban az MSZP képviselõcsoportja, hogy úgy mondjam felrúgta ezt a megállapodást. Az a megállapodást, amelyet hét párt kötött jóval korábban, egy nagyon fontos kérdésben, egy olyan kérdésben, amelyhez hasonlóan korábban éveken keresztül húzódott a vita.

Éppen ezért ügyrendi javaslatom arra vonatkozik, hogy kérem az Elnök urat a Fidesz-Magyar Polgári Párt képviselõcsoportja nevében, hogy annak érdekében, hogy elhalasztható legyen ennek a szavazása, a házbizottságot haladéktalanul hívja össze. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage