Elnök Tartalom Elõzõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Most tehát a jegyzõ úr által ismertetett és az elõterjesztõ által támogatott javaslatokat teszem fel szavazásra.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyûlés a módosító javaslatokat 276 igen szavazattal, 2 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett elfogadta.

Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, tisztelt Országgyûlés, az ajánlás sorrendjében, amelyeket az elõterjesztõ nem támogatott, de a Független Kisgazdapárt képviselõcsoportja szavazást kért róluk. Az ajánlás 4. és 12. pontjában K. Csontos Miklós a törvényjavaslat 3. §-a 12. pontját, valamint 7. §-a (1) bekezdését kívánja kiegészíteni, ezekben egységes szövegpontosítást kezdeményez. Képviselõcsoport-kérésre szavazunk.

Tisztelt Országgyûlés, támogatja-e a javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyûlés a módosító javaslatot 30 igen, 241 ellenszavazat és 5 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A 15. pontban K Csontos Miklós jogszabály-hivatkozást, nem pedig törvényre hivatkozást kezdeményez a törvényjavaslat 8. §-ában. Képviselõcsoport-kérésre szavazunk.

A tisztelt Országgyûlés támogatja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyûlés a módosító javaslatot 23 igen, 233 ellenszavazat és 21 tartózkodás mellett nem fogadta el.

18. pontban K. Csontos Miklós szövegpontosítást terjeszt elõ, a törvényjavaslat 10. §-a (3) bekezdésében. Képviselõcsoport-kérésre szavazunk.

A tisztelt Országgyûlés támogatja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyûlés 25 igen szavazattal, 232 ellenszavazat és 21 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, képviselõtársaim tudnak-e olyan módosító javaslatról, amelyrõl nem szavazott az Országgyûlés, de szavazni kellett volna? Ilyen nincs.

Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazásra csütörtöki ülésünkön kerül sor.

Most viszont soron következik, tisztelt Országgyûlés a személyi javaslatok megtárgyalása. A frakcióvezetõk ajánlása alapján a Házszabály 23. §-a e) pontjának megfelelõen a Házbizottság személyi javaslatokat terjesztett elõ H/3638 és H/3639. számon.

(21.20)

A Házbizottság a költségvetési bizottságba Keller László helyett dr. Veres János képviselõ urat a bizottság alelnökévé, az alkotmány- elõkészítõ bizottságba 1997. január 1-jei hatállyal dr. Szájer József helyett dr. Salamon László képviselõ urat a bizottság tagjává javasolja.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a személyi javaslatokkal? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 281 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal és tartózkodás nélkül a személyi javaslatokat elfogadta. (Nagy taps.)

A képviselõ uraknak új megbízásukhoz az Országgyûlés és a magam nevében eredményes munkát kívánok!

Tisztelt Országgyûlés! Most két perc szünet következik. (Sok képviselõ távozik az ülésterembõl.)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az állam tulajdonában lévõ vállalkozói vagyon értékesítésérõl szóló 1995. évi XXXIX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat újra megnyitott részletes vitájának folytatása és lezárása. Az elõterjesztést T/2505. számon, a bizottsági ajánlásokat pedig T/2505/3., 13., 25. és 27. számokon kapták kézhez képviselõtársaim.

Emlékeztetem önöket, hogy délelõtt az utóbbi két ajánlás pontjainak tárgyalását összekapcsolta az Országgyûlés.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem, hogy kíván-e képviselõtársaim közül valaki részt venni a vitában? Mivel felszólaló nem jelentkezett, a részletes vitát lezárom.

Megkérdezem az elõterjesztõket, hogy kívánnak-e most szólni, vagy pedig majd a határozathozatal elõtt? A határozathozatal elõtt kívánnak szólni.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatokról történõ határozathozatalokra és a zárószavazásra is csütörtöki ülésünkön kerül sor, amelyet mai ülésnapunk berekesztése után 11 órára összehívok. Tehát csütörtökön 11 órakor folytatjuk a munkánkat. Jó pihenést kívánok!

(Az ülésnap 21 óra 25 perckor ért véget.)

Az ülés jegyzõkönyvének teljes és szöveghû anyagát az Országos

Fordító és Fordításhitelesítõ Rt. munkatársai készítették

(1062 Budapest, Bajza utca 52. Telefon: 26-95-730, fax.: 26-95-184)

Tartalom Elõzõ

Eleje Homepage