Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! Szájer József frakcióvezetõ úr azzal kezdte a felszólalását, hogy utalt a kormányzat önmagára adott osztályzatára, amellyel kapcsolatban rögtön meg kell jegyeznem, hogy a nullától tíz pontig terjedõ osztályzati táblázatra tekintettel, a Független Kisgazdapárt minõsített szekundának értékeli a kormányzati munkát (Derültség a jobb oldalon.), azzal, hogy osztályismétlésre semmiképpen sem bocsátható. (Derültség, taps a jobb oldalon.)

(11.10)

Úgy gondolom, hogy a kormányzat önmagáról állította ki ezt a bizonyítványt, hiszen kedvezõ fordulatról beszél, közben az ellentétes irányba halad, mert vajon miféle kedvezõ fordulatról lehetne itt beszélni, amikor mindennap reggel hat órától hét óráig a rádió mást sem tesz, mint ismerteti azoknak a cikkeknek a listáját, ahol jelentõs áremelkedés következik be. Úgy gondolom, hogy az, ami történt ebben az országban, tehát hogy eltûnt a nemzeti vagyon háromnegyed része, és nemcsak egyszerûen eltûnt, hanem a vagyon átalakult a termelõ szférába vissza nem forgatható vagyonná, luxus személygépkocsikká, luxusvillákká, belsõ uszodákká, Jersey szigeteken létrehozott off-shore cégekké, úgy gondolom, ezek önmagukért beszélõ tények.

Óriási a bûnözés. Ezzel szemben mi történt? Vannak most már új rendõrtábornokaink, de vannak újabb (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.) gyilkosságaink, amint az ma este történt, és (Nevetés.) létrehozták a Központi Bûnügyi Igazgatóságot 600 millióért, eredménytelenül. Köszönöm, elnök asszony, én is látom, nemcsak ön. (Zaj, zúgolódás az ülésteremben.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage