Horn Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

HORN GYULA miniszterelnök: Elnézést, de nem tudom, hogy több frakcióvezetõ kívánt-e reagálni. Tisztelt Elnök Asszony! Képviselõtársaim! Természetesen, amit a Fidesz felvetett, az alapvetõen elfogadhatatlan és hibás. Kivéve egy megállapítást, amikor azt mondja, hogy - és szerintem is - egyetlen hitelesnek tûnõ megállapítás van a beszédben, ez pedig az, hogy a Fidesz meg van elégedve magával.

A másik: mindaz, amit felsorolt Szájer József képviselõtársam, ez a rákospalotai választási kampányban már elhangzott, és az állampolgárok döntöttek.

Nos, 1996. valóban egy hosszú válság lezárásának az éve volt, olyan válságlezárásé, amely azt jelenti, hogy 1997-ben az ország fejlõdése megalapozott és ezt az egész világ elismeri. Sajnálom, hogy a Fidesz nem. Az elismerést mutatja az is, hogy '96-ban lett az ország a fejlett államok szervezetének tagja. Az ellenzék - és köztük a Fidesz - '96-ra forró tavaszt, nyarat és õszt jósolt, ezzel szemben az idõnkénti felmelegedés ellenére normális hõmérséklet volt ebben az országban. (Taps.) És én azt hiszem, van alapunk arra, hogy 1997-ben is tovább vigyük a jószomszédi kapcsolatok megteremtését, s arra is van alapunk, hogy javuljanak az életkörülmények. A Fidesz teszi a dolgát - lelke rajta; a kormány is teszi a dolgát - lelkünk rajta. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalról.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage