Bauer Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Ha mindezt nem Balsai István képviselõtársunktól hallottuk volna, akkor talán nem mondanánk, hogy "bagoly mondja verébnek", (Taps, közbekiabálások a kormánypártok padsoraiból.) de minthogy Balsai Istvántól hallottuk, aki annak idején, ugye, feljelentett bizonyos tévévezetõket szinte koncepciós módon - amirõl azután utólag kiderült, hogy alaptalan volt -, aki azokat nevezte ki megyei fõbírónak, akik egész csekély kisebbségi szavazatot kaptak a bíróválasztásnál, ami szintén alkotmánybírósági vitatéma volt... Szóval, ha nem õ mondaná, akkor nem mondanánk, hogy "bagoly mondja verébnek", így azonban ezt kell mondanunk. (Közbeszólás: Nagy a fejetek nektek is?)

De ami a dolog érdemét illeti, és amit most mondok, azzal arra is utalok, amit Szájer József mondott el az elején, mert akkor valahogy nem mûködött a gombnyomás: én úgy gondolom, hogy ez a kormány ebben az évben - és ugyanúgy, mint az elõzõben és azt megelõzõen - persze elkövetett hibákat, amelyekrõl ha nem két percem lenne, akkor beszélnék. A lényeg azonban ebben az évben is az volt, hogy ez az ország tovább folytatta - ez a kormány - azt a stabilizációs politikát, a magyar gazdaság versenyképességét megalapozó politikát, a magyar gazdaság növekedését megalapozó politikát, amely a hazai és külföldi gazdaságkutatók egybehangzó elõrejelzései szerint már jövõre és '98-ban vitathatatlanul eredményeket fog hozni. (Közbeszólás a jobb oldalon: Jó lenne, ha ezt éreznék Baktalórántházán is.)

Ezt idén még nem érzik Baktalórántházán, ez igaz, de '97-ben és '98- ban és utána érezni fogják. Ez a kormány nemcsak szavakban volt szociálisan érzékeny, hanem a családi támogatások elosztásánál pont oda vitte a pénzt a családi pótlék formájában - szemben az ellenzék javaslataival -, ahol a legelesettebbekhez is hozzájut. Ez a kormány egy nagyon súlyos traumát élt át az ÁPV Rt.-botrány kapcsán, és erre mind személyi vonatkozásban, mind pedig törvényalkotási vonatkozásban - mint ma errõl szavazni fogunk - levonta a megfelelõ következtetéseket. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage